Німеччина пропонує створити "світову карту ризиків" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина пропонує створити "світову карту ризиків"

398
Канцлер Німеччини Ангела Меркель планує закликати світових лідерів створити "світову карту ризиків", на яку будуть нанесені глобальні фінансові інститути, що дозволить фінансовій владі швидко виявляти майбутні "гарячі точки", повідомляє Financial Times.
Представивши в п'ятницю висновки експертної комісії, утвореної урядом, Меркель також запропонувала створити центральний орган, що стежить за діяльністю кредитних рейтингових агентств і міжнародний реєстр великих позик, а також регулювати виплати менеджерам таким чином, щоб у них не виникало бажання брати на себе короткострокові ризики.
Очікується, що канцлер і міністр фінансів Німеччини Пеєр Штайнбрук (Peer Steinbrück) будуть лобіювати на саміті G20 у Вашингтоні підпорядкування всіх фінансових інститутів, ринків та юрисдикцій пропорційному контролю регуляторів, що дозволяє ліквідувати "сірі зони" у фінансовій системі. За задумом, такий нагляд повинен пролити світло на непрозору діяльність хедж-фондів і страхових компаній, які, на думку німецького уряду, збільшили гостроту нинішньої кризи.
Ідея знайшла підтримку в Європі, але США вороже ставляться до такого жорсткого підходу.
Меркель заявила, що її дивують попередження із приводу зайвого регулювання до того, як криза подолана.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас