ФРС США не відкидає нового зниження облікової ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США не відкидає нового зниження облікової ставки

Казна та Політика
446
Федеральна резервна система (ФРС) США не виключає чергового зниження облікової ставки. Таку заяву зробив голова ФРС Бен Бернанке.
"Тривале зниження на ринках та останні статистичні дані про економіку показують, що криза далеко не пройдена. Через цю причину особи, від яких залежить прийняття рішень, повинні перебувати в постійному контакті і бути готовими ужити додаткових заходів", - сказав Б.Бернанке.
Заява голови ФРС з'явилася перед початком роботи у Вашингтоні саміту G20, що об'єднує провідні розвинені економіки світу та економіки, що розвиваються. Лідери держав, що входять в G20, обговорили спільні заходи щодо боротьби зі світовою фінансовою кризою.
Нагадаємо, 29 жовтня ц.р. комітет з відкритих ринків ФРС США вирішив знизити облікову ставку на 0,5 процентного пункту - з 1,5% до 1%. Ухвалене рішення повністю збіглося з очікуваннями аналітиків.
Наступне планове засідання комітету заплановане на 16 грудня ц.р.
Раніше, 6 листопада, облікові ставки знизили банк Англії і Європейський Центробанк - на 1,5 процентного пункту і на 0,5 процентного пункту відповідно. Наприкінці жовтня банк Японії вперше з березня 2001р. знизив дисконтну ставку до 0,3%.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас