Індекси в Європі впали в середу за підсумками другої сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в Європі впали в середу за підсумками другої сесії поспіль

Фондовий ринок
52
Фондові індекси в Європі впали в середу приблизно на 3%, причому зниження відбулося за підсумками другої торговельної сесії поспіль.
Зниження котирувань акцій сировинних компаній і страховиків нівелювало позитив від більш високих у порівнянні з очікуваними фінансовими результатами UniCredit й J Sainsbury та очікувань подальшого зниження процентних ставок у світі, повідомило агентство Bloomberg.
"Ринки, швидше за все, будуть волатильними до кінця поточного року", - вважає фондовий управляючий Royal London Asset Management Кевін Лілі.
"Обстановка як і раніше складна, - відзначає глобальний інвестиційний аналітик Standard Life Investments Річард Баті. - Інвестори зважують та оцінюють сезон прибутків, макроситуацію і як швидко будуть знижуватися процентні ставки".
"У нас як і раніше є побоювання щодо розширення економічного спаду", - додав він.
Ціна паперів провідного світового сталевиробника ArcelorMittal впала на 9,6% після того, як аналітики Citigroup погіршили рекомендацію для них до "продавати" з "купувати". Причиною цього вони назвали зростання боргу компанії після покупок цього року й скорочення попиту на сталь у світі.
Вартість акцій BHP Billiton опустилася на 6,9% після того, як мідь та алюміній подешевіли до мінімальних позначок за останні три роки.
З цієї ж причини звалилися котирування паперів Anglo American й Vedanta Resources - відповідно на 8,4% й 8,8%.
Подешевіли також акції компаній, які добувають газ, зокрема, BG Group - на 5,4% й StatoilHydro - на 11%, і нафтовиробників, наприклад, Tullow Oil - на 4,2%.
Нафта подешевіла в середу на 5,3% на очікуваннях зменшення світового попиту та зростання поставок. Учасники ринку очікують, що Міжнародне енергетичне агентство знизить прогноз світового споживання нафти, про що буде оголошено в доповіді, яка буде опублікована 13 листопада.
Котирування акцій Swiss Life впали на 20%. Найбільший у Швейцарії страховик життя заявив, що його прибуток цього року не досягне запланованого рівня в 1,8-1,9 млрд швейцарських франків ($1,6 млрд).
Папери Natixis подешевіли на 11%. Французький банк заявив, що в жовтні його підрозділ, який займається цінними паперами, одержав збиток у розмірі 250 млн євро через волатильність на ринках.
У той же час вартість цінних паперів UniCredit Sp збільшилася на 0,7%. Чистий прибуток найбільшого банку Італії знизився в третьому кварталі на 54% у зв'язку з операційним збитком і скороченням комісійних і склав 551 млн євро, але виявився вищим за прогн аналітиків, які оцінювали його в середньому на рівні 428 млн євро.
Папери J Sainsbury Plc, третьої за величиною британської мережі супермаркетів, подорожчали на 2,8%. Доподатковий прибуток компанії без урахування одноразових доходів і витрат склав 272 млн фунтів стерлінгів, у той час як аналітики прогнозували 267,9 млн фунтів стерлінгів. Також компанія повідомила про те, що збільшить дивіденди за перше півріччя на 20% - до 3,6 пенси на акцію.
Сімнадцять з вісімнадцяти основних фондових індексів країн Західної Європи знизилися за підсумками торгів в середу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас