Путін радить Європі швидше визначатися щодо Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін радить Європі швидше визначатися щодо Nord Stream

Енергетика
818
Європа повинна швидше визначатися з необхідністю будівництва газопроводу Nord Stream по дну моря, інакше Росія буде нарощувати потужності з виробництва зрідженого природного газу. Таку думку висловив прем'єр-міністр Росії Володимир Путін після зустрічі із прем'єр-міністром Фінляндії Матті Ванханеном.
"Європа повинна вирішити, чи потрібний їй трубопровід. Якщо не потрібний, ми будемо будувати заводи зі скраплення і відправляти газ на світові ринки, у тому числі на європейські, тільки він буде для вас дорожчим - можете порахувати", - сказав Путін.
Проект газопроводу Nord Stream з Росії в Німеччину зустрів перешкоди з боку низки європейських країн, які, зокрема, побоюються екологічних проблем у зв'язку з його будівництвом, а також прагнуть знизити свою залежність від російського газу.
Трубопровід Nord Stream, один із двох нових проектів Газпрому для збільшення поставок газу в Європу, повинен пройти по дну Балтійського моря в обхід Балтійських держав і Польщі в Німеччину. Нереалізовані країни-транзитери називають проект небезпечним для екології, що змусило його оператора перенести строки початку постачання на другу половину 2011 року з перших місяців того ж року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас