Ціни на сучасне мистецтво відкотились до 2006 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на сучасне мистецтво відкотились до 2006 року

151
Торги Sotheby's сучасним мистецтвом, що відбулися в Нью-Йорку, принесли 125,1 мільйона доларів при мінімумі, що очікувався, 202,4 мільйони. На думку Тобіаса Мейєра, голови відділу сучасного мистецтва Sotheby's, що вів аукціон, ціни в цьому секторі ринку повернулися на рівень 2006 року. Цю точку зору наводить газета The New York Times.
Присутній на торгах Елі Брод, каліфорнійський мільярдер і впливовий колекціонер, в інтерв'ю The New York Times сказав про падаючі ціни на сучасне мистецтво: "Не думаю, що ми вже досягли дна. Але наблизилися".
На торги виставлялися 63 лота, з яких непроданими залишилися 20, у тому числі роботи Енді Уорхола і Роя Ліхтенштейна, повідомляє агентство France Presse.
Кращим лотом вечора стала картина Іваа Кляйна "Archisponge", продана за 21,3 мільйони. Ця сума виявилася нижчою від оцінки 25 із лишком мільйонів, але порівнянних цифр на торгах однаково не було. Та ж людина, що придбала Кляйна, купила абстрактний пейзаж Сая Твомблі за 4,7 мільйони (при оцінці 4-6 мільйонів). Згадуваний вище Елі Брод випередив трьох конкурентів та одержав об'єкт Джеффа Кунса "Колодязь бажань" за 2,1 мільйони доларів при консервативній оцінці 2,5 мільйони.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас