Ціна золота на COMEX знизилася на 1,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота на COMEX знизилася на 1,8%

Банківські метали
214
Ціна золота на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) 11 листопада 2008 р. знизилася на 1,8% і встановилася на найнижчій відмітці за три торгові дні. Тройська унція золота на COMEX подешевшала за день на 13,7 дол., а офіційна ціна активного ф'ючерсу (грудень) склала 732,8 дол./унція - найнижчий показник з 6 листопада. Тим часом ціни по операціях із золотом встановилися в діапазоні 725,5-749,9 дол./унція.
Ціна золота на COMEX знизилася 11 листопада вперше за останні три сесії. Зниження цін на золото було обумовлене його технічними продажами, після того, як за дві попередні сесії воно подорожчало на 14,3 дол./унція, а його офіційна ціна 10 листопада досягла максимального значення за три торгові дні.
Зниженню цін на золото технічно сприяло також і різке падіння цін на нафту. Нагадаємо, що 11 листопада світові ціни на нафту впали за день в середньому на 5,3%. При цьому ціна нафти WTI в Нью-Йорку вперше за 20 місяців встановилася нижче за відмітку 60 дол./бар.
"Дорогий" долар став 11 листопада ще однією вагомою причиною для продажів золотих злитків. Долар за підсумками дня подорожчав щодо британського фунта і швейцарського франка. Не дивлячись на те, що "американець" в той же час дещо подешевшав щодо японської ієни і євро, ICE Dollar Index (spot), що відбиває зміни курсу долара щодо "корзини" шести провідних світових валют, підвищився за день на 1,4% і закрився вище за відмітку 87 пунктів.
Ліквідація довгих позицій по золоту була також мотивована загальною ситуацією на ринку дорогоцінних і кольорових металів, де 11 листопада істотно впали ціни на срібло, платину і мідь.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас