Ринок акцій РФ відкрився зростанням цін на 3-10%, індекс ММВБ злетів майже на 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій РФ відкрився зростанням цін на 3-10%, індекс ММВБ злетів майже на 7%

Фондовий ринок
241
Ринок акцій РФ відкрився в понеділок зростанням цін більшості blue chips на 3-10%, індекс ММВБ за першу хвилину торгів злетів майже на 7%, відіграючи позитивну динаміку світових фондових майданчиків і нафти.
До 10:31 МСК індекс ММВБ піднявся до 774,21 пункту (+6,7%), у лідерах зростання виступають акції "Газпром нафти" (РТС: SIBN) (+10,6%), Ощадбанку Росії (РТС: SBER) (+10,6%), "Татнафти" (РТС: TATN) (+10,2%), "Лукойла" (РТС: LKOH) (+7%) і "Газпрому" (РТС: GAZP) (+7,2%).
Стрибок цін відбувся на тлі вирослих у минулу п'ятницю американських індексів і підйому в Азії в понеділок, крім того, відновилося зростання світових цін на нафту.
Фондовий ринок США виріс після публікації даних щодо безробіття, які підсилили очікування зниження базової процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС). У понеділок ф'ючерси на американські індекси ростуть (контракт на індекс S&P 500 виріс на 1,3%) завдяки оголошенню Китаєм планів стимулювання економіки, а також закликів країн G-20 до скорочення процентних ставок.
Уряд Китаю оголосив у неділю про пакет заходів зі стимулювання зростання економіки загальним обсягом 4 трлн юанів ($590 млрд). Заходи, розраховані на період до 2010 року, містять у собі реалізацію будівельних та інфраструктурних проектів, прискорення фінансування заходів з відновлення районів, що постраждали від землетрусу. Крім того, будуть введені значні пільги по ПДВ і заходи щодо підтримки інвестицій.
У той же час міністри фінансів і голови центральних банків G20 заявили про готовність "негайно" ужити заходів для підтримки стабільності світової фінансової системи та економічного зростання. Всі країни повинні використовувати наявні в їхньому розпорядженні інструменти для підтримки економічного зростання, констатували учасники зустрічі. На їхню думку, головне завдання - знизити негативний вплив фінансової кризи на реальну економіку.
Виходячи з котирувань ф'ючерсів на рівень базової процентної ставки ФРС, імовірність її зниження на 0,5 процентного пункту - до 0,5% річних, оцінюється ринком в 97% у порівнянні з 55% тижнем раніше.
У свою чергу нафта подорожчала на 5% після прийняття Китаєм антикризових заходів. Ціна ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на грудень вранці у понеділок піднялася на $2,83 до рівня закриття торгів 7 листопада і становить $63,87 за барель, у минулу п'ятницю ціна виросла на $0,2. Учасники ринку сподіваються на підвищення світового попиту на паливо.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас