Нафтові компанії РФ можуть продовжити зниження експорту нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтові компанії РФ можуть продовжити зниження експорту нафти

Енергетика
411
В існуючих умовах - при падінні цін на нафту (7 листопада ф'ючерс WTI на грудень становив $61,55 за барель) і експортного мита, розрахованого виходячи із ціни $79,4, - експорт нафти із РФ знову став збитковим.
У зв'язку із цим нафтові компанії в грудні можуть значно знизити експорт нафти з Росії, повідомили Агентству нафтової інформації (АНІ) кілька джерел, близьких до виробників.
За їхньою інформацією, на даний момент обсяг оформлених заявок на прокачування нафти на експорт у грудні в західному напрямку істотно нижчий від того, що передбачається експортним графіком, і набагато менший від обсягів, законтрактованих на листопад. "Звичайно заявки на прокачування нафти подаються за місяць - і зараз обсяг, оформлений на грудень, дуже малий", - додало джерело.
Інше джерело підтвердило, що через експортне мито, що було встановлено з 1 листопада на більш високому рівні в порівнянні з очікуваними нафтовиками, ціни на контракти були переглянуті. "Компанії поки не контрактують на грудень", - сказав він.
У прес-службі "Транснафти" і нафтових компаніях не коментують цю інформацію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас