Індекси в США за середу-четвер впали на максимальну величину з 1987 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США за середу-четвер впали на максимальну величину з 1987 року

Фондовий ринок
108
Американські фондові індекси в четвер впали на 4-5%, при цьому зниження за два останніх торговельних дні стало рекордним з 1987 року.
Негативний вплив на настрої інвесторів зробила опублікована в четвер статистика, а також погана звітність і прогнози компаній, повідомило агентство Bloomberg.
У той же час у п'ятницю котирування ф'ючерсів підвищуються: контракт на Dow Jones виріс до 8:02 на 1,35%, на S&P 500 - на 1,53%.
Як повідомило міністерство праці, число американців, які одержують допомогу з безробіття, зросло до максимального за 25 років рівня на тижні, що завершився 26 жовтня. Це свідчить про подальше погіршення ситуації на ринку праці.
"Бізнес реагує на слабкий попит скороченням числа робочих місць, - відзначає економіст Dresdner Kleinwort у Нью-Йорку Дана Сапорта. - Рівень безробіття росте навіть швидше, ніж очікували представники ФРС".
Офіційні дані про безробіття в США в жовтні будуть опубліковані 7 листопада. За оцінками економістів, число робочих місць в економіці минулого місяця впало на 200 тис. - це максимум за останні п'ять років. Якщо прогноз виправдається, то загальна кількість скорочень в 2008 році досягне майже 1 млн місць. Безробіття в жовтні піднялося до найвищої познички більш ніж за п'ять років, вважають експерти.
"На нас чекає далекий шлях до кінця економічних труднощів, - вважає Майк Моркос з Old Second Wealth Management. - Прибутки в наступному році, швидше за все, будуть істотно нижчими, а прогнози продовжують погіршуватися".
Ціна акцій Cisco знизилася до кінця торговельної сесії на 2,6%.
Продажі найбільшого світового виробника мережного обладнання Cisco Systems у першому фінансовому кварталі зросли на 8,1% - мінімальну величину за три роки. При цьому в поточному кварталі компанія прогнозує скорочення виторгу на 10% на тлі економічного спаду.
Акції Advanced Micro Devices впали в ціні на 11%. Виробник процесорів для персональних комп'ютерів планує звільнити 500 співробітників, або близько 3% штату, у спробі повернутися на прибутковий рівень.
Вартість паперів інших технологічних компаній - Dell, Intel й Hewlett-Packard - опустилася більш ніж на 5%.
Глава медіахолдингу News Corp. Руперт Мердок заявив, що досягти запланованих раніше показників зростання прибутку в 2009 фінансовому році (перший квартал завершився 30 вересня) в 4-6% не вдасться через падіння рекламних надходжень і зміцнення долара. На цій новині папери компанії подешевіли в четвер на 16%.
Котирування Blackstone впали на 12%. Найбільша у світі компанія, що спеціалізується на викупі акцій, через скорочення вартості активів збільшила в третьому кварталі чистий збиток втричі в порівнянні з таким же періодом минулого року.
Прибуток компаній, що відзвітувалися за минулий квартал, акції яких входять до розрахунку Standard & Poor's 500, знизився в середньому на 9,2%. Аналітики прогнозували зменшення на 7,7%.
Папери банку Wells Fargo & Co. подешевіли на 9,2% після того, як він оголосив про намір розмістити акції на $10 млрд для того, щоб профінансувати придбання Wachovia.
Падіння вартості нафти до мінімальної позначки за 19 місяців викликало зменшення котирувань акцій нафтових компаній, зокрема, Chevron - на 6,4% й Exxon Mobil - більш ніж на 5%.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у четвер знизився на 443,48 пункту (4,85%) - до 8695,79 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшилося на 47,89 пункту (5,03%), склавши 904,88.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 72,94 пункту (4,34%) - до 1608,7 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас