Уряд пропонує на час дії антикризових заходів надати будівельним компаніям відстрочку з виплати кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пропонує на час дії антикризових заходів надати будівельним компаніям відстрочку з виплати кредитів

791
Уряд пропонує надати будівельним компаніям відстрочку з виплати кредитів на період дії антикризових заходів в Україні. На сьогоднішній нараді в прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Міністерству фінансів і Національному банку було доручено розглянути можливість надання такої відстрочки.
Крім того, за підсумками сьогоднішньої наради з проблемних питань будівельної галузі Мінфіну доручено при доопрацюванні проекту Держбюджету на 2009 рік розглянути питання про виділення зі Стабілізаційного фонду коштів для державної підтримки окремих категорій громадян з будівництва доступного житла в обсязі 30% його вартості, на іпотечне кредитування населення на пільгових умовах, а також на здешевлення кредитування підприємств будівельної галузі, які впливають на підвищення рівня зайнятості населення.
Мінекономіки та Міністерству закордонних справ доручено надавати будівельним компаніям практичну допомогу при їх входженні на ринки країн Африки, Азії та Близького Сходу для виконання будівельних робіт.
Міністерству регіонального будівництва доручено скласти перелік об'єктів незавершеного житлового будівництва з високим ступенем готовності і підготувати пропозиції для переліку об'єктів, які будуть будуватися для населення із залученням кредитних ресурсів.
Як повідомив журналістам міністр регіонального розвитку та будівництва Василь Куйбіда, також на нараді було погоджено питання про необхідність введення граничного рівня рентабельності по всьому ланцюжку будівельної галузі. Він підкреслив, що на нараді ухвалено рішення в терміновому порядку розробити зміни до низки законів, які дозволять полегшити ситуацію на будівельному ринку та внести їх у Верховну Раду для розгляду на наступному тижні. Крім того, відзначив В.Куйбіда, особлива увага була приділена питанню добудовування об'єктів з високим ступенем готовності. "Необхідно провести консультації з банківською системою і погодити політику кредитування недобудованих об'єктів зі ступенем готовності більше 70%", - відзначив він. Він також повідомив, що було ухвалено рішення про необхідність збільшення Фонду державної іпотечної установи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас