Венесуела націоналізує золоте родовище Las Crisitanas — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела націоналізує золоте родовище Las Crisitanas

298
Уряд Венесуели оголосив, що бере під контроль велике золоте родовище Las Crisitanas, право на розробку якого належить канадській компанії Crystallex, передає Reuters.
"Це родовище буде розроблятися під управлінням держави", - говориться в повідомленні міністерства гірничорудної промисловості.
Представники Crystallex висловили подив, сказавши, що не одержали ніяких повідомлень із цього приводу на зустрічі із чиновниками міністерства.
Хоча Венесуела надала Crystallex право розробки родовища, у канадської компанії ще немає всіх необхідних ліцензій. За словами представника компанії Ричарда Маршалла, останнім часом ішли "конструктивні" переговори про видачу екологічного дозволу, і не було ніяких ознак зміни позиції керівництва Венесуели.
З ініціативи президента Уго Чавеса уряд Венесуели раніше націоналізував нафтовидобувну галузь, проте дозволивши приватним інвесторам володіти неконтрольними пакетами акцій нафтових компаній. Подібні угоди, можливо, будуть передбачені й у законі, що готується, про гірничорудну промисловість.
За словами міністра гірничорудної промисловості Родольфо Санса, уряд також планує взяти у свої руки кілька підприємств з обробки алмазів. Венесуела - один з найбільших світових експортерів нафти - не зазнавала нестачі коштів під час злету цін на "чорне золото", але зараз змушена звернути більш пильну увагу на інші природні багатства.
Починаючи з минулого року, уряд Венесуели націоналізував такі ключові сектори економіки як електроенергетика, телекомунікації, цементна і сталеливарна галузі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас