Близько 80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи

1243
Близько 80% українських компаній відчувають вплив економічної кризи. Про це повідомив на прес-конференції в Києві керуючий партнер Erst&Young в Україні Олексій Кредисов. За його словами, під час дослідження "Вплив економічної кризи на українські компанії", проведеного компанією Erst&Young, близько 80% компаній-учасниць опитування (взяли участь 143 провідні національні і закордонні компанії, які працюють в Україні) підтвердили, що їхній бізнес уже відчуває на собі вплив економічного спаду.
Він відзначив, що є три основні сектори української економіки, на які економічна криза впливає в даний момент найбільше: фінансові послуги (так вважають 74% респондентів), нерухомість і будівництво (72%), металургія і видобувна промисловість (70%).
За словами О.Кредисова, в 2009 р. наслідки кризи будуть відчувати на собі ті ж галузі, однак найбільше постраждає галузь нерухомості і будівництва (70% респондентів так вважають).
Серед основних проблем, з якими їм довелося зіткнутися останнім часом респонденти назвали затримку платежів (53%) і неприступність кредитних ресурсів (46%). Опитані компанії назвали заходи, які вони будуть уживати, щоб зменшити негативні наслідки кризи: 76% - збираються знизити витрати, 54% - налагодити керування фінансовими показниками і ліквідністю, 28% - скоротити персонал, 27% - провести реорганізацію підприємств.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас