Український ринок акцій не відреагував на новини про надання кредиту МВФ і відкрився у четвер сильним падінням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій не відреагував на новини про надання кредиту МВФ і відкрився у четвер сильним падінням

Фондовий ринок
893
Український ринок акцій не відреагував на новину про затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) стабілізаційного кредиту Україні на суму $16,4 млрд та у четвер відкрився сильним падінням котирувань більшості blue chips на тлі зниження світових фондових ринків і цін на енергоносії.
Станом на 11:40 падіння blue chips у середньому досягало 8-9%.
Начальник аналітичного відділу КУА "ТАСК інвест" Андрій Шевчишин відзначив агентству "Інтерфакс-Україна" невизначеність поведінки ринку на новині про виділення кредиту МВФ. "Розкриття вимог МВФ, а також позначення заходів, які має намір вживати влада для подолання кризи, може зробити як підтримку, так і тиск на ринок", - сказав він.
Крім того, Шевчишин відзначив, що негативно на ринку також відображається падіння світових фондових майданчиків напередодні на тлі переваги негативної динаміки в четвер, а ф'ючерси говорять про збереження тенденції.
На думку директора відділу стратегії ринку акцій "Astrum Інвестиційний Менеджмент" Олега Непляха, глибина падіння індексу в четвер буде залежати від кон'юнктури на європейських торговельних майданчиках. Експерт не виключає ймовірності серйозного осідання індексу за підсумками торгів у четвер.
Шевчишин звернув увагу на те, що традиційно драйверами ринку виступають акції металургійних підприємств по яких під час торговельної сесії (станом на 11:30) укладена 21 угода на суму 802 тис. грн (63% від сумарного обсягу торгів). Усереднена динаміка котирувань акцій металургів становить "мінус" 6,99%.
У той же час, сказав він, лідерами зниження виступають акції "Запоріжсталі" (динаміка ціни пропозиції "мінус" 24,24%). Серед ліквідних акцій зростання за ціною попиту демонструє тільки Маріупольський завод важкого машинобудування (зростання 0,37%).
Відповідно до розрахунків групи компаній "ТАСК", станом на 11:30 падіння ПФТС-індексу становило 5,75% до рівня 289,52 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас