МВФ схвалив виділення Україні 16,4 млрд дол. терміном на два роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив виділення Україні 16,4 млрд дол. терміном на два роки

Кредит&Депозит
6430
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила виділення кредиту Україні в розмірі 16,4 млрд дол. за програмою standby терміном на 24 місяці.
Як повідомляється в матеріалах МВФ, кредит буде наданий для того, щоб надати "українській владі допомогу у відновленні фінансової та економічної стабільності".
Відзначається також, що МВФ готовий надати негайно перший транш у розмірі 4,5 млрд дол. "Економіка України, особливо її банківська система, зазнає значних труднощів", - підкреслив заступник директора-розпорядника кредитної організації Мурило Португала.
Як повідомлялося, 4 жовтня голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відбув з робочою поїздкою в США з метою проведення переговорів про надання Україні кредиту від МВФ. Під час свого візиту А.Яценюк зустрівся з директором-розпорядником МВФ Домініком Стросс-Каном і президентом Світового банку Робертом Зеліком.
Раніше Президент Віктор Ющенко звернувся до Д.Стросс-Кана і Р.Зеліка із проханням про підтримку економіки України. В.Ющенко у зверненні до директора-розпорядника МВФ відзначив, що українським урядом і Національним банком України вживаються необхідні заходи для стабілізації ситуації. Зокрема, прийнятий закон "Про першочергові заходи щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи і про внесення змін у деякі законодавчі акти України".
Крім цього, прийняті відповідні рішення Кабміну щодо капіталізації банків і визначений механізм викупу державою частини банків. Зазначене дозволить вирішити долю проблемних банків. НБУ проводить політику визначення офіційного обмінного курсу на рівні ринкового значення.
Нагадаємо, 31 жовтня ц.р. Верховна Рада України схвалила антикризовий законопроект, що передбачає заходи зі стабілізації української економіки і дозволяє уряду залучити міжнародний кредит.
Попередню згоду між МВФ та Україною про надання кредиту за програмою standby терміном на 24 місяці було досягнуто 26 жовтня ц.р. Крім України, за допомогою до МВФ уже звернулися Угорщина та Ісландія. Також тривають консультації з урядом Білорусії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас