У Китаї почались звільнення в промисловості. Уряд обіцяє допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї почались звільнення в промисловості. Уряд обіцяє допомогу

Казна та Політика
939
Високопоставлені китайські чиновники пообіцяли ужити всіляких заходів для протидії уповільненню зростання економіки Китаю, повідомляє Reuters.
В III кварталі зростання економіки сповільнилося до 9% річних з 11,9 % за весь минулий рік, і економісти очікують, що незабаром воно опуститься нижче 8%, що говорить про необхідність створити достатню кількість нових робочих місць.
Уряд пообіцяв допомогти сектору нерухомості і збільшити витрати на інфраструктуру, щоб підтримати зростання. Воно також скоротило ключову ставку три рази за минулий тиждень. Але згідно з неофіційними даними багато заводів почали звільняти робітників.
"Кожен рівень уряду повинен підвищувати прогностичність, фокусування та ефективність своєї економічної роботи і здійснювати її належним чином, намагаючись збільшити внутрішній попит і підтримати прийнятний рівень інвестицій", - цитує слова віце-прем'єра Лі Кецяна офіційна газета People's Daily.
"Ми особливо маємо потребу в поліпшенні купівельної спроможності людей, поліпшенні умов для споживання та кращому використанні ролі, яку розширення споживання може відігравати в підтримці зростання", - сказав він під час візиту в східну провінцію Шаньдон.
Лі сказав, що уряд буде вживати заходів для поліпшення соціального забезпечення і медичного обслуговування, щоб знизити необхідність у нагромадженні грошей для непередбачених цілей, і пообіцяв подальшу підтримку маленьким і середнім компаніям, які створюють значну частину нових робочих місць.
Міністр торгівлі Чень Дьомін визнав, що експорт, імовірно, сповільниться в першій половині наступного року через світову кризу, але підкреслив, що Пекін завжди готовий допомогти.
Уряд "зараз уводить у дію гнучкі та завбачливі заходи, щоб допомогти поліпшити фінансові умови маленьких і середніх компаній, допомогти працезатратним компаніям підвищити конкурентноздатність і підтримати стабільність торгівлі", - процитувало агентство Синьхуа слова Ченя.
Міністр трудових ресурсів і соціального захисту Інь Веймінь також пообіцяв підтримку ринку праці, попередивши, що без застосування ефективних заходів створення робочих місць в 2009 році може сповільнитися.
"Ситуація на ринку праці дотепер залишається стабільною і доходи фонду соціального забезпечення продовжують швидко рости. Я впевнений, що ми зможе досягти всіх цілей у цій сфері", - процитувала його слова People's Daily.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас