Держава буде купувати акції банків за ціною не вище номіналу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держава буде купувати акції банків за ціною не вище номіналу

Фондовий ринок
454
Уряд України затвердив порядок участі держави в капіталізації банків, передбачивши можливість покупки акцій банків за ціною не вище номіналу.
Відповідний порядок закріплений постановою Кабінету міністрів (від 4 листопада №960), текст якого розміщений на веб-сайті уряду.
"Держава бере участь у капіталізації лише тих банків, реальна поточна вартість акцій (часток) яких визначена експертним шляхом з урахуванням збитків банку і витрат на проведення процедури капіталізації та не перевищує номінальної вартості", - указується в документі.
Порядок затверджений відповідно до закону про першочергові заходи щодо попередження негативних наслідків фінансової кризи. Документ також передбачає, що капіталізації підлягають винятково банки, які створені у формі відкритих акціонерних товариств або перетворені у ВАТ у процесі капіталізації.
Капіталізація банку за участі держави здійснюється за умови: передачі у власність держави частки статутного капіталу банку в розмірі не менше 50% "плюс" одна акція; розкриття інформації про акціонерів (учасників), які володіють часткою у статутному капіталі не менше 5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас