Експерт: Інвестори очікують від Обами суттєвої підтримки економіки і фондового ринку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Інвестори очікують від Обами суттєвої підтримки економіки і фондового ринку США

Фондовий ринок
410
Зміну влади в США сприйняли позитивно, оскільки інвестори очікують, що новий президент уживе заходів, які нададуть істотну підтримку американській економіці і фондовому ринку. Таку думку висловила аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, ситуація на українському фондовому ринку як і раніше визначається в основному настроями на світових біржах. Ринки ростуть на ейфорії, пов'язаній із президентськими виборами в США і перемогою Б.Обами, відзначила аналітик.
Як вважає О.Євдоченко, "з найбільшою ймовірністю, після такого бурхливого зростання ринки візьмуть тайм-аут, можлива навіть деяка корекція вниз". У короткостроковій же перспективі напрямок руху світових фондових індексів буде залежати від даних про число робочих місць, які будуть опубліковані в п'ятницю, 7 листопада, додала вона.
Поки ж, на думку О.Євдоченко, "незважаючи на перемогу Б.Обами, стан справ в американській економіці залишається критичним, а статистика, що буде опублікована в США в найближчі дні, і особливо інформація про стан ринку праці нагадає інвесторам про це". Очікується, що зростання безробіття складе 6,2%, що на 0,1% вище від вересневого показника, повідомила аналітик.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас