США можуть не схвалити операцію між Google і Yahoo з антимонопольних міркувань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть не схвалити операцію між Google і Yahoo з антимонопольних міркувань

402
США, швидше за все, не схвалять операцію між Yahoo Inc і Google Inc, виходячи з антимонопольних міркувань, і Microsoft Corp знову зможе зробити пропозицію про придбання Yahoo, сказав Джеффрі Ліндсей, аналітик Sanford Bernstein, передає Reuters.
На його думку, міністерство юстиції відкладе рішення про схвалення операції до наступного року, але партнерство між компаніями так і не відбудеться.
Google і Yahoo - два найбільших у світі інтернет-пошукача - вже пішли на поступки антимонопольній владі, істотно звузивши рамки передбачуваного партнерства, включаючи скорочення терміну договору з 10 років до двох.
За планами компаній, Google зможе продавати частину рекламних площ Yahoo в Інтернеті, що викликало бурю обурення серед рекламодавців, що побоюються підвищення цін.
Якщо операція не відбудеться, Yahoo не зможе придбати рекламний і контент-бізнес AOL, інтернет-підрозділу медіакомпанії Time Warner Inc, про що зараз ведуться переговори, сказав Д.Ліндсей в аналітичній записці.
На думку аналітика, Microsoft може відновити спроби поглинути Yahoo, запропонувавши близько 20 дол. за акцію. Раніше цього року пропозиція Microsoft доходила до 33 дол. за акцію Yahoo.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас