Земельна доля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Земельна доля

Кримінал
1574
Учора стало відомо про затримання та узяття під варту секретаря Партенітської селищної ради Євгена Некрасова. Правоохоронні органи назвали його третім фігурантом кримінальної справи про одержання хабара розміром більше $5 млн. На початку літа під час розслідування були затримані голова Партенітської селищної ради Микола Конєв і депутат селищної ради Олег Бородай.
Як повідомила прес-секретар ГУБОЗ МВС Олена Мельник, пан Некрасов був затриманий 31 жовтня на території Криму. "Секретар селищної ради все це час ховався від слідства, по суті, був у бігах після затримання Конєва і Бородая", - відзначила вона. 3 листопада Печерський райсуд Києва оголосив панові Некрасову вирок: два місяці утримання під вартою. Зараз засуджений перебуває в сімферопольському СІЗО.
Нагадаємо, 12 червня в Сімферополі при одержанні хабара в розмірі $5,2 млн були затримані голова Партенітської селищної ради Микола Конєв і депутат селищної ради Олег Бородай. Наступного дня в Сімферополь прибув міністр внутрішніх справ Юрій Луценко для проведення прес-конференції. Він тоді заявив: "Конєв і Бородай улітку 2007 року створили два приватні підприємства, зареєструвавши їх на своїх родичів. Рішенням селищної ради підприємствам було дозволено розробляти проекти відчуження двох земельних ділянок загальною площею 17 га. Пропонована вартість оренди зазначених ділянок становила $6,8 млн". За словами Луценка, у покупця-бізнесмена з Києва зажадали хабар у розмірі $5,2 млн. "Решта суми - $1,6 млн - повинна була перейти на рахунок селищної ради як орендна плата", - додав міністр. Відносно Конєва і Бородая Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 КК ("одержання хабара в особливо великому розмірі"). Затриманим був обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в київському СІЗО №13. У цей час вони перебувають у сімферопольському СІЗО.
За словами начальника відділу з розслідування кримінальних справ про злочини в сфері службової та економічної діяльності Генпрокуратури Володимира Жербицького, затримані голова, депутат і секретар Партенітської селищної ради створили кілька фіктивних підприємств зі статутними фондами в розмірі 200 грн, яким відводили земельні ділянки, а потім за хабарі переоформлювали їх на нових власників. Під час обшуку в службовому кабінеті пана Некрасова оперативники УБОЗ вилучили документи, пов'язані із протиправною діяльністю, а також понад 100 тис. грн готівки, походження якої зараз установлюється.
В УБОЗ також заявили, що слідство в справі про великий хабар незабаром може бути передане в суд: "Все чітко задокументовано, працює група, навряд чи можуть виникнути якісь проблеми".
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас