R&I теж знизило наш рейтинг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

R&I теж знизило наш рейтинг

727
Японське рейтингове агентство Japan Rating And Investment Information, Inc. знизило рейтинг України по зобов'язаннях в іноземній валюті з "ВВ" до "ВВ-" і залишило його в списку на перегляд з можливістю зниження. Раніше, у жовтні, наш суверенний рейтинг знизили агентства Fitch Ratings і Standard & Poor's.
Ще 24 жовтня агентство R&I внесло рейтинг України "ВВ" по зобов'язаннях в іноземній валюті в категорію "моніторинг рейтингу" з потенційним зниженням, визначивши як основні фінансово-економічні ризики зниження курсу гривні, інфляційну динаміку, збільшення дефіциту рахунку поточних операцій, зменшення обсягу золотовалютних резервів НБУ і проблеми Промінвестбанку.
Рішення про зниження рейтингу до рівня "ВВ-", за інформацією Japan Rating And Investment Information, Inc., обґрунтовано політичною невизначеністю, що зберігається, і конфліктом між президентом України і прем'єр-міністром, що знижує ймовірність швидкого прийняття та проведення ефективних антикризових заходів.
Агентство також указує, що, незважаючи на невеликий державний борг, існує загроза, що Україні доведеться надати значну допомогу банківському сектору з потенційним значним збільшенням навантаження для бюджету.
Крім того, що з моменту поставки рейтингу України на перегляд для можливого зниження в середині жовтня ситуація в банківському секторі погіршилася, гривня істотно девальвувала, а валютні резерви країни для підтримки її курсу в жовтні скоротилися більш ніж на 10%.
Rating and Investment уточнює, що прийняло це рішення, взявши до уваги попередню домовленість України про одержання стабілізаційного кредиту Міжнародного валютного фонду на $16,5 млрд.
Рейтинг рівня "ВВ" зі стабільним прогнозом Україна одержала в Japan Rating And Investment Information, Inc. у січні 2007 р. Раніше, 26 січня 2005 р., R&I підвищило кредитний рейтинг довгострокових зобов'язань України в іноземній валюті з рівня "В+" до "ВВ-". У свій час підвищення рейтингу повинно було підігріти інтерес із боку далекосхідних інвесторів до українських єврооблігацій на суму $500 млн., яким у липні 2007 р. був присвоєний рейтинг "ВВ" зі стабільним прогнозом, поліпшеним згодом до "позитивного".
Міжнародне рейтингове агентство Japan Rating And Investment Information, Inc. створено в результаті злиття провідних японських рейтингових агентств Nippon Investor Service та Japan Bond Reseаrch Institute. Є одним із чотирьох провідних світових рейтингових агентств світу. Його рейтинг є індикатором стабільності і платоспроможності клієнта для інвесторів азіатського регіону.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас