Зростання індексів США у вівторок було рекордним для дня виборів президента з 1984 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання індексів США у вівторок було рекордним для дня виборів президента з 1984 року

Фондовий ринок
114
Американські фондові індекси виросли за підсумками торгів у вівторок на 3-4%, причому підйом став рекордним для дня президентських виборів з 1984 року, повідомило агентство Bloomberg.
Відтоді фондовий ринок демонстрував підвищення чотири рази й двічі падав у день виборів глави держави. Середня зміна індексу Standard & Poor's 500 у день голосування становить 0,3%.
Котирування ф'ючерсів на індекси в середу незначно знижуються: зменшення ціни контракту на Dow Jones на 7:55 мск становило 0,01%, на S&P 500 - 0,16%.
Локомотивами зростання 4 листопада виступали акції енергетичних компаній і банків, що було обумовлено подорожчанням сировини. Крім того, інвестори спекулюють на тому, що міністерство фінансів США надасть допомогу більшому числу фінансових компаній.
Індекс Dow Jones Industrial Average збільшився у вівторок на 305,45 пункту (3,28%) - до 9625,28.
Standard & Poor's 500 піднявся за день на 39,45 пункту (4,08%), склавши 1005,75.
Значення індексу Nasdaq Composite до закриття ринку виросло на 53,79 пункту (3,12%) - до 1780,12.
"Ринок прийшов до висновку, що Армагеддона не відбудеться, - заявив головний аналітик з акцій Federated Investors Inc. Филип Орландо. - Усунення неясностей, пов'язаних з кампанією з виборів, звичайно в результаті приводить до ралі наприкінці року, що ми й побачили".
Зростання вартості паперів фінкомпаній було обумовлене очікуваннями інвесторів, що уряд США розширить число програм з порятунку.
Котирування акцій General Electric злетіли за день на 7,6%. Підрозділ компанії - GE Capital - є найбільшою небанківською фінансовою компанією США.
Папери CIT Group, найбільшого незалежного кредитора в країні, подорожчали на 36%.
На думку експертів, GE Capital й CIT Group входять до числа компаній, які можуть одержати допомогу в рамках плану уряду з підтримки фінансової системи країни.
Вартість акцій найбільшого американського банку JPMorgan збільшилася за день на 3,5%, Citigroup - на 4,9%.
Різке подорожчання нафти викликало зростання котирувань паперів підприємств даної галузі, зокрема, Exxon Mobil - на 4,3% й Chevron - на 6,1%.
Ціна акцій MasterCard підскочила на 18%. Компанія, що випускає банківські карти, одержала в третьому кварталі прибуток без урахування разових доходів/витрат у розмірі $2,47 на акцію, що перевищило середній прогноз аналітиків на 11%.
Акції інших представників цього сектора також виросли: American Express - на 5,3% й Visa - на 14%.
Обсяг угод на Нью-йоркській фондовій біржі 4 листопада склав близько 1,3 млрд акцій, що на 10% менше середньоденного показника за останні три місяці.
За підсумками торгів 3 листопада американські індекси змінилися незначно і різноспрямовано. Dow Jones знизився на 0,06% й S&P 500 - на 0,25%, у той час як Nasdaq збільшився на 0,31%.
Негативний вплив на ринок зробило повідомлення, що індекс виробничої активності в США (ISM Manufacturing) у жовтні опустився до мінімальної оцінки з 1982 року через поглиблення кредитної кризи і скорочення замовлень підприємств.
Значення індексу зменшилося до 38,9 пункту в порівнянні з 43,5 пункту у вересні. Експерти очікували зниження показника всього до 41 пункту. Падіння індексу до 50 пунктів і нижче говорить про зниження активності у виробничій сфері.
Активність торгів була мінімальною з кінця серпня. Обсяг угод на Нью-йоркській фондовій біржі склав близько 1 млрд акцій.
Котирування акцій нафтосервісної компанії Halliburton впали в понеділок на 7,2% після того, як аналітики Goldman Sachs погіршили рекомендацію для них до "нейтрально" з "купувати". Крім того, нафта подешевіла на 5,8%.
Ціна паперів General Motors опустилася на 2,4%. Найбільший американський автовиробник скоротив продажі легкових машин і легких вантажівок у жовтні на 45%. Компанія назвала це найгіршим місяцем з часів Другої світової війни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас