Керівництво Міністерства праці та профспілок обговорили заходи соціального захисту в умовах кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Міністерства праці та профспілок обговорили заходи соціального захисту в умовах кризи

321
Керівництво Міністерства праці та соціальної політики України і представники всеукраїнських профспілок і профспілкових об'єднань обговорили заходи соціального захисту в умовах фінансової кризи.
Як повідомили в прес-службі Мінпраці, це питання обговорювалося сьогодні під час консультацій у Міністерстві щодо мінімізації погіршення соціально-економічного становища працівників в умовах фінансової кризи, які провела міністр праці Людмила Денисова.
Також у зустрічі взяли участь заступники міністра Віктор Іванкевич, Віктор Онищук, в.о. голови Федерації профспілок України Ігор Луцишин, заступник голови ФПУ Григорій Осовий, заступник голови Центрального комітету Профспілки трудящих металургійної та гірничодобувної промисловості України Олександр Рябко, заступник голови Центрального комітету Профспілки працівників вугільної промисловості Валерій Мамченко, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.
"Тільки спільними зусиллями уряду, профспілкових об'єднань, об'єднань роботодавців, громадських організацій можна максимально мінімізувати вплив фінансової кризи на українське суспільство", - сказала Л.Денисова, виразивши надію, що конструктивний діалог між соціальними партнерами допоможе об'єктивно підійти до оцінки ситуації, що складається в цей час в Україні.
Міністр повідомила, що позиція уряду й, зокрема прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, щодо виходу з кризи залишається незмінною: необхідно якомога швидше прийняти Державний бюджет України на 2009 рік з урахуванням заходів щодо мінімізації впливу фінансової кризи як на економіку держави в цілому, так і на соціальну захищеність населення.
Представники всеукраїнських профспілкових об'єднань виразили готовність залучитися в межах своєї компетенції до роботі з коректування макропоказників розвитку економіки на 2009 рік і Державний бюджет України на 2009 рік.
У ході обговорення Г.Осовий, зокрема, відзначив необхідність більше детального роз'яснення пункту 5 Заключних положень Закону України "Про першочергові заходи щодо запобігання негативних наслідків фінансової кризи й про внесення змін у деякі законодавчі акти України" відносно "установки розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, які будуть змінюватися відповідно до індексу інфляції (індексом споживчих цін)".
Також на зустрічі торкалися питання управління тимчасово вільними ресурсами фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування в умовах фінансової кризи. Була висловлена думка про необхідність пошуку законодавчого механізму оперативного перерозподілу витрат між фондами, але тільки за умови участі в цьому процесі соціальних партнерів. О.Рябко звернув увагу на необхідність підтримки металургійної галузі через механізми підтримки виробників, які будуть переорієнтуватися на потреби внутрішнього ринку, зокрема, у контексті підготовки України до Євро-2012.
Як повідомлялося, 30 жовтня всеукраїнські профспілки вимагали від влади негайно залучити їх до формування антикризової політики. Про це йшла мова в заяві, ухваленій на засіданні Загального представницького органа всеукраїнських профспілок і профспілкових об'єднань. Всеукраїнські профспілки виразили категоричний протест проти дій Президента, уряду та Верховної Ради, спрямованих на подолання економічної кризи, а також вимагали негайного проведення консультацій за їхньою участю для вироблення соціально прийнятних антикризових заходів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас