Кожен п'ятий американський будинок коштує менше суми іпотечного кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий американський будинок коштує менше суми іпотечного кредиту

Кредит&Депозит
753
Практично кожен п'ятий власник іпотечного кредиту в США повинен банку більше, ніж коштує його або її об'єкт нерухомості, говориться в повідомленні компанії First American CoreLogic. Ці показники можуть збільшитися до кожного четвертого позичальника на тлі триваючого падіння цін на житло та економіки країни, що слабшає.
У вересні ц.р. близько 7,63 млн об'єктів житлової нерухомості, або 18%, мали негативну різницю між сумою внесеної за них застави і їхньою ринковою вартістю. У випадку подальшого падіння цін на житло хоча б на 5% у ряди домовласників з негативною різницею можуть встати ще 2,1 млн чоловік.
64% всіх житлових кредитів, що знецінилися, доводиться на сім штатів - Аризону, Каліфорнію, Флориду, Джорджію, Мічиган, Неваду та Огайо. При цьому в даних штатах зосереджений всього 41% від загального обсягу виданих у США іпотечних кредитів.
Близько 68% дорослих американців є власниками житла. У двох третин з них є іпотечні кредити, повідомляє Canadian Broadcasting Corporation.
У цьому зв'язку можна згадати, що один з найбільших іпотечних банків США, JPMorgan Chase & Co, минулої п'ятниці запропонував переглянути умови виданих іпотечних кредитів на суму $70 млрд, що може допомогти уникнути відчуження будинків за борги 400 тис. американців.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас