Ціни на нафту незначно змінились на торгах в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту незначно змінились на торгах в Азії

Енергетика
821
Ціни на нафту у вівторок 4 листопада незначно змінилися на торгах в Азії на тлі уповільнення ділової активності у виробництві США, що приведе до подальшого скорочення попиту на вуглеводні, а також зниження напруженості на міжбанківському ринку.
Негативно на нафтові котирування вплинули дані про індекс ділової активності у виробничому секторі, опублікований інститутом ISM учора 3 листопада. У жовтні індекс знизився до 38,9 пунктів, замість 43,5 минулого місяця.
Існує кореляція між індексом і ВВП країни, у підсумку значення індексу нижче 42 пункту свідчить про те, що ВВП США надалі також буде знижуватися. США є найбільшим споживачем нафти у світі у зв'язку із чим, зниження темпів зростання в американській економіці, негайно відображається на скороченні попиту на ”чорне золото”.
Підтримку нафтовим котируванням надають очікування, що організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) другий раз підряд до зустрічі 17 грудня скоротить обсяги нафти, що добувається, у зв'язку з падінням цін на нафту через зростаючу пропозицію на ринку. Також позитивним фактором для нафти є ослаблення напруженості на кредитному ринку, де тримісячна ставка Libor знизилася шістнадцятий день підряд до 2,86%, мінімального рівня з 15 вересня. “Розморожування” кредитного ринку позитивно позначається на світовій економіці, оскільки кредити банкам і підприємствам стають доступнішими.
У підсумку до 09:43 грудневі ф'ючерси на нафту марки WTI знизилися на $0,13 до $63,78 за барель, на нафту марки Brent знизилися на $0,08 до $60,40 за барель. За підсумками торгів на NYMEX 3 листопада грудневі ф'ючерси на постачання нафти марки WTI подешевшали на $3,90 до $63,91 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас