Процентна ставка кредиту МВФ для України є плаваючою і може змінюватися відповідно до ситуації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Процентна ставка кредиту МВФ для України є плаваючою і може змінюватися відповідно до ситуації

Казна та Політика
767
Процентна ставка кредиту Міжнародного валютного фонду для України є плаваючою і може змінюватися відповідно до ситуації. Цю інформацію підтвердив постійний представник МВФ в Україні Балаж Хорват під час зустрічі з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем, повідомили в прес-службі партії.
Інформуючи про умови кредиту, представник МВФ також повідомив, що серед них є вимога підвищення тарифів на газ місцевого видобутку для потреб населення, а також модифікація системи соціального захисту.
У цілому, за даними прес-служби Партії регіонів, постійний представник МВФ був "здивований тим, що парламентарії не одержали від уряду України повного тексту Угоди про надання кредиту, і тим, що переговорний процес уряду України із МВФ не був прозорим”. Б.Хорват, стверджують у прес-службі, підкреслив, що для МВФ "важлива підтримка Партії регіонів тому, що ПР має найбільшу фракцію в парламенті і, цілком імовірно, у майбутньому може прийти до влади".
Під час розмови виникло запитання про прогноз щодо рівня інфляції і рівня доходів населення на наступний рік. Сторони обговорювали прогноз, коли інфляція досягне близько 40%.
"У такій ситуації ми в жодному разі не можемо підтримати такі кредитні умови МВФ, - відзначив В.Янукович, - оскільки це приведе до скорочення реальних доходів українських громадян".
В.Янукович відзначив те, що в питанні кредиту МВФ для України не варто діяти поспішно. Успіх цієї програми може бути тільки за умови, якщо буде знайдений дієвий механізм контролю за використанням кредитів, сказав він.
"Ми не можемо стояти осторонь цього процесу, - підкреслив В.Янукович, - але ми не можемо брати на себе відповідальність за дії уряду, що не має підтримки в парламенті, є непрофесійним і працює винятково на вибори".
"Ми не хотіли б, щоб Україна будувала відносини із МВФ таким способом, коли виникають сумніви в кожної зі сторін, - відзначив В.Янукович. - Всі рішення повинні бути прозорими і повинні виконуватися".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас