Індекси Європи виросли в п'ятницю більш ніж на 2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи виросли в п'ятницю більш ніж на 2%

Фондовий ринок
78
Європейські фондові індекси зросли за підсумками торгів у п'ятницю більш ніж на 2% слідом за акціями транспортних компаній і ритейлерів, повідомляє агентство Bloomberg.
Позитивний вплив на ринок робить зниження вартості нафти на тлі побоювань, що уповільнення темпів економічного зростання призведе до падіння попиту на паливо. Ціна грудневого ф'ючерсного контракту на нафту марки WTI на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) у п'ятницю знизилася до $63,12 за барель, що на $1,91 нижче підсумкового котирування попереднього дня.
На цьому повідомленні котирування акцій Tesco Plc, провідного ритейлера Великобританії, зросли на 4,1%. Також зросла вартість паперів Ryanair Holdings Plc, які додали 10%, найбільшої авіакомпанії Німеччини Deutsche Lufthansa AG - 2%. Цінні папери FirstGroup Plc, найбільшої залізничної компанії Великобританії, подорожчав на 4,2%.
Ціна акцій Sanofi-Aventis SA зросла на 4,8%. Чистий прибуток найбільшої французької фармацевтичної компанії за третій квартал поточного року перевищив очікування аналітиків. Також компанія підвищила прогноз результатів за 2008 рік другий раз із січня.
Чистий прибуток у липні-вересні виріс до 1,92 млрд євро ($2,46 млрд), або 1,47 євро на акцію, з 1,88 млрд, або 1,40 євро на акцію, отриманих роком раніше, говориться в прес-релізі компанії. Середній прогноз опитаних Bloomberg аналітиків був на рівні 1,41 євро на акцію.
Виторг у третьому кварталі знизився до 6,85 млрд євро з 7,03 млрд євро на тлі падіння попиту на препарат для лікування раку Eloxatin і снодійне Ambien. Sanofi втратила ексклюзивні права на снодійне Ambien рік тому, у зв'язку з чим зіштовхнулася з посиленням конкуренції з боку дженериків.
Sanofi очікує зростання прибутку на 9% за підсумками 2008 року, у липні прогнозувалося зростання на 8%.
Вартість акцій Rio Tinto Group й Anglo American Plc виросла на 3,5% і 6,5% відповідно.
У той же час ціна паперів BT Group звалилася на 19%. Прибуток найбільшого у Великобританії оператора телефонного зв'язку в другому фінансовому кварталі, що завершився у вересні, не зміг виправдати прогнозів компанії на тлі менш значного, ніж планувалося, скорочення витрат.
Котирування акцій L'Oreal знизилися на 3% після того, як найбільший у світі виробник косметики понизив прогноз прибутку і продажів на рік втретє менш ніж за чотири місяці. Виторг компанії в третьому кварталі збільшився на 3,4% - до 4,27 млрд євро, не виправдавши середній прогноз аналітиків в 4,36 млрд євро.
Прибутки 712 компаній Західної Європи, що опублікували квартальну звітність з 7 жовтня, знизилися в середньому на 3,9%, тоді як аналітики очікували падіння на 2,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас