Уряд Росії може знизити експортне мито на нафту з 1 листопада на 23-48% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Росії може знизити експортне мито на нафту з 1 листопада на 23-48%

Енергетика
240
За підсумками сьогоднішньої наради уряду може бути ухвалено рішення про зниження з 1 листопада 2008 року експортного мита на нафту на 23-48%, повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Мінекономрозвитку і Мінфіні.
За словами джерел, віце-прем'єр Ігор Сечин, що курирує ПЕК і підтриманий нафтовиками, пропонує знизити експортне мито на нафту з 1 листопада до $195,2 за тонну з $372,2 за тонну в жовтні, з огляду на ціну нафти $60 за барель за підсумками двотижневого моніторингу в жовтні. Пропозиція Мінфіну - знизити ставку до $287,3 за тонну, виходячи із середньої вересневої ціни $97 за барель. Слідом за митом на нафту будуть знижені і прив'язані до них ставки на експорт темних і світлих нафтопродуктів. Крім того, розглядається сценарій збереження мита в листопаді без змін і зниження його в грудні відразу до $55 за тонну.
У вересні уряд провів позачергове зниження мита, зменшивши його з 1 жовтня до $372,2 за тонну замість розрахункових $485,8, що дозволило нафтовикам заощадити близько $5,5 млрд.
Відповідно до законодавчо затвердженої шкали, мито на експорт нафти з Росії розраховується на підставі двомісячного моніторингу вартості танкерних партій Urals на ринках Північно-Західної Європи і Середземномор'я та діє протягом двох місяців, набуваючи чинності через місяць після закінчення моніторингу.
Різке зниження світових котирувань на нафту при чинних митах на експорт нафти та нафтопродуктів з Росії вдарило по рентабельності експорту, тиснучи на котирування сировини і палива усередині країни.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас