Україна вибереться із кризи значно пізніше від Росії? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна вибереться із кризи значно пізніше від Росії?

Казна та Політика
1845
Вплив кризи на економіку Росії та України, її глибина і тривалість будуть значно відрізнятися, вважає президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні в Києві під час круглого столу "Співробітництво України із МВФ: пастка чи необхідність?".
Лановий відзначив, що, на відміну від Росії, Україна має великий дефіцит торговельного балансу. Крім того, в останні кілька років в України не було можливості сформувати стабілізаційний фонд, що почасти вдалося зробити Росії. Також, на відміну від Росії, Україна не має необхідної кількості внутрішніх ресурсів, щоб забезпечити підтримку ліквідності банківської системи і низки вітчизняних підприємств. У Росії вже вживаються заходи для стимулювання внутрішнього попиту, в Україні ж внутрішній попит падає стрімкими темпами і багато в чому через обмеження кредитування, сказав експерт.
При цьому Лановий вважає, що додатковим каталізатором поглиблення кризи в Україні виступають внутрішні протиріччя та фактори.
"У нас останнім часом багато чого робилося для того, щоб дестабілізувати банківський ринок внутрішніми причинами. Гривнева ліквідність сьогодні погана зовсім не у зв'язку з міжнародною кризою. Банки перекриті, паралізовані і будуть втрачати не тільки вартість, але й конкурентноздатність", - сказав експерт.
На його думку, в Україні криза ускладнюється "внутрішніми протиріччями, розбалансованістю, які не дають розвиватися підприємствам, що працюють на внутрішніх ринках".
"Проблеми, глибина і можливості, і тривалість цієї кризи в Росії та Україні будуть різко відрізнятися", - відзначив Лановий.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас