Медведєв запропонував реформувати фінансову систему світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв запропонував реформувати фінансову систему світу

886
Світова фінансова система повинна бути реформована, причому в першу чергу необхідно підвищити ефективність загальносвітових фінансових інститутів, а також поліпшити їхню законодавчу базу. З такою пропозицією виступив президент Росії Дмитро Медведєв.
На думку Медведєва, необхідно також зміцнити стійкість фінансової системи за рахунок "множинності світових фінансових центрів і світових резервних валют". Раніше президент Росії неодноразово підкреслював, що в поточній фінансовій кризі винні США і та роль, що економіка цієї країни займає у світі.
Президент Росії також підкреслив, що необхідно сформувати спеціальну систему керування ризиками із застосуванням сучасних технологій управління. Нові уніфіковані правила повинні застосовуватися без оглядки на національні стандарти, вважає Медведєв.
Крім того, президент відзначив, що для розвитку світової фінансової системи необхідно придумати стимули до раціональної поведінки фінансистів. "До раціональної, тобто чесної, адекватної, виваженої і мотивованої. Це найбільш складне питання", - додав Медведєв.
Нагадаємо, що фінансова криза, що почалась у США, дуже швидко поширилася на країни Західної Європи, а від них - на більшість розвинених країн світу. Загальні збитки світу від кризи Банк Англії вже оцінив майже в три трильйони доларів. Росія довгий час не відчувала на собі наслідків кризи, однак восени 2008 року вона дійшла і до російських банків і компаній.
З 2008 року в Росії розробляється модель перетворення Москви в один з регіональних фінансових центрів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас