Фінансова криза приведе до перерозподілу страхового ринку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза приведе до перерозподілу страхового ринку України

886
Фінансова криза приведе до перерозподілу страхового ринку України.
Таку думку журналістам висловив голова наглядової ради Національної акціонерної страхової компанії (НАСК) "Оранта" (Київ) Олег Спілка.
За його прогнозами, через три-чотири місяці близько 60% компаній, що мають велику залежність від банківського страхування і дилерів, будуть на межі руйнування.
Спілка також повідомив, що за його даними, уже зараз у деяких компаній, що входять в 30-ку провідних, рівень збитковості становить більше 100%.
При цьому він відзначив, що в цілому на ринку падіння не буде. Рівень, досягнутий в 2008 році, буде збережений і в 2009 році. У мінусі будуть тільки компанії, що тісно працюють із банками.
Голова НР "Оранти" також спрогнозував, що найближчим часом активізується шахрайство на страховому ринку. Клієнти, які не можуть погасити кредит, будуть інсценувати нещасний випадок, щоб страховик здійснив виплату банку як вигодонабувачу.
За його словами найближчим часом Держкомісія з регулювання ринків фінансових послуг створить команду санаторів, кризових керівників, які будуть заходити в компанію, щоб не допустити її банкрутства. Зокрема, будуть вести переговори із власниками компанії про її продаж або злиття.
При цьому Спілка відзначив, що для компаній зі страхування життя настає сприятливий час. Так кошти, які були зняті населенням з депозитів, можуть бути інвестовані в страхування життя.
Що стосується такого виду страхування як ОСАЦВ, то буде спостерігатися постійне скорочення компаній, що здійснюють даний вид страхування.
"Нема рації здійснювати ОСАЦВ якщо маєш менше 5% цього ринку", - відзначив голова НР.
До кінця 2010 року цей вид страхування будуть здійснювати 15 страхових компаній.
Спілка також відзначив, що ТОВ "ІМГ Інтернешнл холдинг компанії" (IMG, Київ) у який входить НАСК "Оранта", кардинально змінив свої плани щодо купівлі страхової компанії в Росії.
"Зараз стали пропонувати багато, але це або банкрути або ті, які ними будуть через два місяці", - відзначив він.
Голова НР "Оранти" також зробив прогноз, що під кінець року курс долара складе від 6,75 до 7 грн. Інфляція в 2009 році складе 25%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас