Верховна Рада відмовилась відкласти виведення мінімальної зарплати на рівень прожиткового мінімуму з 2009р на 2011р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада відмовилась відкласти виведення мінімальної зарплати на рівень прожиткового мінімуму з 2009р на 2011р

Казна та Політика
1947
Пропозиція в президентському антикризовому законопроекті про перенесення терміну виведення мінімальної заробітної плати на рівень прожиткового мінімуму з 1 січня 2009 року на 1 січня 2011 року не отримала підтримки Верховної Ради.
За виключення цієї норми із законопроекту під час його другого читання проголосували 240 депутатів.
Як відзначив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак, відмова від цієї пропозиції вимагає в наступному році підняти мінімальну зарплату і середню зарплату в бюджетній сфері на 35%, що означає додаткові витрати держбюджету в розмірі близько 50 млрд грн.
Натомість пропонувалося індексувати мінімальну заробітну плату на рівень інфляції.
Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов відзначив, що вирівняти мінімальну зарплату із прожитковим мінімумом в умовах кризи з 2009 року буде неможливо, і на практиці це приведе до затримки виплат у бюджетному секторі.
Крім того, норма про перенесення термінів виведення мінімальної зарплати на рівень прожиткового мінімуму містилася в меморандумі про економічну і фінансову політику уряду і Нацбанку України, погодженому з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
На думку спікера Арсенія Яценюка, відмова від цієї норми антикризового законопроекту приведе до відмови МВФ від видачі Україні $16,5 млрд стабілізаційного кредиту.
"Можна закривати засідання", - відзначив спікер після результативного голосування депутатів, прогнозуючи негативне рішення МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас