The Financial Times: Фінансування британського бізнесу запізніле — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

The Financial Times: Фінансування британського бізнесу запізніле

308
Обіцяне в цей четвер фінансування Європейського інвестиційного банку виявиться запізнілим і недостатнім для багатьох британських фірм, що страждають від скорочених можливостей покупців і кредиторів, повідомляє Financial Times.
Британська Федерація малого бізнесу (Federation of Small Businesses) привітала європейську ініціативу як крок у правильному напрямку. Однак представник FSB Едрю Кейв говорить, що багатьом компаніям, яким уже п'ять місяців катастрофічно не вистачає грошей, на європейське фінансування розраховувати не доводиться.
Так, Саллі Престон, фундаторка фірми Babylicious, що виробляє заморожене дитяче харчування, говорить, що її бізнес утримується на плаву тільки завдяки жорсткій економії на таких витратах як страховка. "Зараз усім потрібна ліквідність, оскільки умови платежів посилюються повсюдно", говорить вона. За її словами, багато дрібних фірм зараз перебувають на грані банкрутства, оскільки не можуть одержати кредити. "Банки вимагають все більших гарантій, які ніхто не може надати, оскільки будинки [які можна було б закласти] падають у ціні", говорить вона. Престон не дуже сподівається на оновлення дозволу на перевитрату у своєму банку. Як вона чула, інша фірма, що має контракт на 1 млн. фунтів з Tesco, одержала від свого банку відмову в такому дозволі.
На думку Ендрю Каррутерса, керівника інвестиційної фірми Spark Ventures, забезпечення додаткового фінансування кредиту б'є повз мету. Головна проблема малого бізнесу зараз - падіння продажів у зв'язку з економічним спадом. "Можливо, спад і почався в банківському секторі, але тепер уже вийшов за його межі", говорить він. "Багато дрібних фірм скаржаться, що угоди, які вони планували укласти в цьому місяці, зірвалися або затяглися".
Форум приватного бізнесу (Forum of Private Business), що представляє близько 25 тис. дрібних і середніх компаній, повідомляє про зростаючу кількість його членів, які скаржаться на підвищення платежів за перевитрату і закриття кредитних ліній. Нік Палін, фінансовий директор FPB, говорить: "Немає ніякого виправдання основним кредиторам, які не виконують своїх зобов'язань стосовно малого бізнесу".
Голова Федерації малого бізнесу Джон Райт заявив: "Більше 80 % дрібних фірм користуються послугами чотирьох основних банків, але лише один з них - Barclays - надає їм європейське фінансування. Уряд повинен наполягти, щоб й інші банки надали малому бізнесу можливість доступу до цих фондів. Треба забезпечити, щоб гроші реально доходили до малого бізнесу".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас