Експерт: НБУ не вдасться втримати курс гривні на рівні 6,0 грн/дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: НБУ не вдасться втримати курс гривні на рівні 6,0 грн/дол.

Валюта
17319
НБУ не вдасться втримати курс гривні на рівні 6,0 грн/дол. і вже протягом найближчих двох тижнів американська валюта може подорожчати до 6,5 грн/дол. Таку думку РБК-Україна висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь.
Експерт вважає, що попит на долари в Україні буде залишатися високим у першу чергу через зовнішньоторговельний дефіцит і необхідність повернення іноземних кредитів. Крім того він звернув увагу, що традиційно наприкінці місяця на ринку має місце дефіцит грошових ресурсів як гривневих так і валютних, що відображається в зростанні ставок з 30 на 1 число на міжбанку. Але в найближчі дні на ринку кількість гривні збільшиться і це буде чинити додатковий тиск на курс. "Якщо протягом тижня НБУ викине на ринок умовно кажучи 5 млрд дол., а попит практично не зміниться, то я вважаю, що інтервенції в такому вигляді і при таких цінах припиняться і курс гривні піде вниз", - вважає він.
У той же час Жолудь висловив упевненість, що ослаблення гривні не приведе до стрибка інфляції. "Звичайно, девальвація гривні буде впливати на зростання інфляції. Але основною її причиною в нас було зростання номінальних доходів, а воно зараз досить сильно сповільниться через ситуацію на зовнішніх ринках, масові звільнення і т.д.", - резюмував він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас