Мінагрополітики України пропонує заборонити давальницьке ввезення в Україну м'яса і м'ясопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики України пропонує заборонити давальницьке ввезення в Україну м'яса і м'ясопродуктів

Аграрний ринок
419
Міністерство аграрної політики України пропонує заборонити ввезення м'яса і м'ясопродуктів за давальницькими схемами.
Це передбачено відповідним законопроектом, текст якого розміщений на офіційному сайті Мінагрополітики України.
У пояснювальній записці до документа відзначається, що за дев'ять місяців поточного року Україна імпортувала 366 тис. тонн м'яса і харчових субпродуктів, що в 2,3 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року. За давальницькими схемами у країну, зокрема, було завезено 58,1 тис. тонн м'яса на суму $91 млн.
За даними міністерства, компанії, що ввозять м'ясну сировину на давальницьких умовах, ухиляються від сплати податків шляхом декларування низького виходу готової продукції після переробки.
"При цьому державний бюджет втратив і продовжує втрачати сотні мільйонів гривень від несплаченого мита і заниження ціни на імпортовану продукцію, що в нинішніх складних умовах ще більше дестабілізує внутрішній ринок", - говориться в пояснювальній записці.
Автори законопроекту вважають, що закупівля імпортної сировини без сплати податків приводить до заниження цін на внутрішньому ринку, робить неефективним вітчизняне виробництво продукції тваринництва і створює умови для несумлінної конкуренції між вітчизняними виробниками та імпортерами.
"Насичення внутрішнього ринку імпортною м'ясною сировиною за демпінговими цінами при одночасному зростанні власного виробництва м'яса привело до зниження конкурентноздатності м'ясної галузі", - говориться в пояснювальній записці.
За даними Мінагрополітики, у січні-вересні поточного року агрогосподарства реалізували на забій 1,893 млн тонн худоби і птиці (у живій вазі), що на 0,4% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2007 року.
Як повідомлялося, уряд України у квітні 2007 року заборонив давальницькі поставки м'яса в країну до 1 вересня 2007 року. З 21 листопада минулого року заборона була продовжена до 1 квітня 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас