Єврокомісія готує щорічну доповідь про положення справ в країнах, які планують вступ до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія готує щорічну доповідь про положення справ в країнах, які планують вступ до ЄС

374
Єврокомісія готується обнародувати щорічну доповідь про положення справ в країнах, що почали зближення з Єдиною Європою, повідомляє Euronews.
Ближче за всіх до європейського порогу стоїть Хорватія. Судячи по попередніх повідомленнях, їй можуть дати "зелене світло" на завершення переговорів про вступ в 2009 р.
Македонії, яка отримала статус кандидата в 2005 р., ЄС як і раніше не призначає дату відкриття переговорів. Що стосується Туреччини, з якою переговори були початі, потім припинені, потім відкриті знов, їй Єврокомісія рекомендує активізувати реформи у сфері прав людини - умова прискорення переговорів з Анкарою про її прийом в ЄС.
Особливе місце в доповіді відведене Сербії. Ця країна в 2009 р. може отримати статус кандидата, якщо продовжить активну співпрацю з Гаагським трибуналом по колишній Югославії.
Що стосується термінів реального приєднання до ЄС, то відносно Македонії, Туреччини і Сербії Брюссель прогнозів не дає. Відносно Хорватії перспектива ясніша; ця країна, вважають в ЄС, могла б приєднатися до Великої Європи в 2012 р., якщо їй вдасться активізувати боротьбу з організованою злочинністю.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас