МВФ запропонує нову стратегію регулювання економіки на зустрічі G20 в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ запропонує нову стратегію регулювання економіки на зустрічі G20 в США

Валюта
633
Міжнародний валютний фонд (МВФ) запропонує на зустрічі лідерів "Великої двадцятки" (G20), що відбудеться у Вашингтоні 15 листопада, нову стратегію регулювання світової економіки. Про це заявив в інтерв'ю французькому виданню Le Monde голова фонду Домінік Стросс-Кан.
Голова МВФ також повідомив, що він більше стурбований спадом світової економіки і його наслідками у соціальному секторі, ніж волатильністю на фондових ринках, що, на його думку, незабаром припиниться завдяки колективним заходам фінансових регуляторів Європи і США.
Стросс-Кан хоче, щоб у МВФ бачили не тільки "пожежну службу", що приходить на допомогу країнам у нещасті, але й "муляра", що допомагає відбудовувати світову економіку. "Роль МВФ у координації глобальної економіки повинна бути знову підтверджена", - відзначив голова фонду.
"Для цього я запропоную на зустрічі 15 листопада новий план управління або "стратегію регулювання глобальної економіки", що буде ґрунтуватися на п'ятьох принципах", - повідомив він виданню. У тому числі, буде запропонований новий тип кредитування з метою забезпечити короткими грішми деякі країни, що мають проблеми з ліквідністю, а також збільшення фонду МВФ, коштів якого буде недостатньо для задоволення вимог у середньостроковій перспективі.
До інших принципів належать розуміння того, як одна за іншою у низці країн виникли економічні "бульбашки", нагляд за новою регуляторною політикою у фінансовому секторі, а також розробка нової, більш простої та ефективної "архітектури" глобальної економіки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас