АМКУ зобов"язав "Нафтогаз України" та "Газ України" усунути дискримінаційні умови в договорах із промпідприємствами на постачання природного газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ зобов"язав "Нафтогаз України" та "Газ України" усунути дискримінаційні умови в договорах із промпідприємствами на постачання природного газу

Енергетика
204
Антимонопольний комітет України зобов"язав НАК "Нафтогаз України" та її дочірню компанію "Газ України" усунути дискримінаційні умови в укладених із промисловими підприємствами договорах на постачання природного газу, повідомляє прес-служба АМКУ. Про опрацювання даного рішення компанії має повідомити Комітет впродовж 10 днів.
Як встановив Комітет, компанія "Газ України", керуючись типовими договорами на постачання газу, затвердженими наказом НАК "Нафтогаз України" №92 від 20 березня 2008 р., запровадила необґрунтовані вимоги, що обмежують діяльність промислових підприємств.
Зокрема, підприємствам забороняється продавати та у будь-який інший спосіб відчужувати придбаний газ, незважаючи на те, що вони мають відповідні ліцензії на його реалізацію. При цьому промислові споживачі газу не мають можливості заздалегідь домовитися з іншими постачальниками, оскільки компанія "Газ України" попереджає про розірвання договору та припинення постачання лише за 5 днів. Натомість у договорах відсутнє зобов"язання щодо відповідальності компанії "Газ України" за неправомірне припинення постачання чи забезпечення меншого обсягу газу. Однак, для підприємств встановлено значні санкції, деякі з яких взагалі непередбачені нормативними актами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас