"УкрАВТО" в 2009 р. вирішило зберегти випуск "Славути" на ЗАЗі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"УкрАВТО" в 2009 р. вирішило зберегти випуск "Славути" на ЗАЗі

850
"УкрАВТО" вирішило в 2008 році продовжити виробництво автомобілів "Славута" (сегмент $4 тис.) на Запорізькому автомобілебудівному заводі (ЗАТ ЗАЗ") з урахуванням того, що спад продажів на авторинку України і подорожчання кредитних ресурсів спричинить, зокрема, зсув попиту в сектор бюджетних автомобілів.
"Спад продажів на автомобільному ринку України, згортання і значне подорожчання кредитних ресурсів, безсумнівно, приведе до "поляризації" автомобільного ринку: зсув попиту відбудеться в сектор бюджетних автомобілів та у сектор преміум-автомобілів, де кредитні продажі ніколи не займали велику частку", - відзначається в прес-релізі "УкрАВТО".
У повідомленні також відзначено, що споживач у даній ситуації найчастіше розглядає варіант покупки автомобіля за готівкові кошти, не залучаючи позик.
"З огляду на ці фактори, корпорацією "УкрАВТО" було ухвалено рішення продовжити виробництво "Славути" у наступному році", - відзначають у прес-службі.
"У ніші бюджетних автомобілів "Славута" на сьогоднішній день є найбільш вигідною пропозицією. Рішення зберегти її виробництво на наступний рік, було продиктовано ринковою кон'юнктурою", - цитує прес-служба віце-президента корпорації "УкрАВТО" Олега Папашева.
У прес-службі "УкрАВТО" агентству "Інтерфакс-Україна" відзначили, що план виробництва і продажів цих автомобілів формується.
У той же час у прес-службі відзначили, що у зв'язку зі зростанням курсу долара компанія трохи підвищила ціни на автомобілі нової партії.
Як повідомлялося, раніше ЗАЗ оголосив про намір диверсифікувати канали просування своєї продукції у зв'язку зі сформованою на українському ринку ситуацією.
Включення у виробничий план на наступний рік "Славути" - один із заходів, які повинні мінімізувати вплив фінансової кризи на показники діяльності компанії.
Раніше компанія планувала зняти з виробництва цей автомобіль.
ЗАТ "ЗАЗ", що входить у корпорацію "УкрАВТО", у цей час випускає легкові автомобілі ЗАЗ, Lanos, Sens, ВАЗ, Chevrolet, Opel, вантажні автомобілі ТАТА, JAC, запасні частини для автомобілів. В 2006 році початий випуск автобусів малого класу I-Van з використанням силового агрегату і трансмісії ТАТА.
Корпорація "УкрАВТО" - лідер українського автомобільного ринку, має найбільшу збутову мережу в Україні, а також дилерські центри в Польщі. Корпорація експортує продукцію ЗАЗ у багато країн, у тому числі: Росію, Вірменію, Білорусію, Грузію, Сирію, Індонезію.
"УкрАВТО" - найбільший виробник автомобілів в Україні і Польщі, дистриб'ютор і постачальник сервісних послуг. В активі УкрАВТО - багаторічне співробітництво з Daimler AG, Chrysler LLC, General Motors, Nissan, Toyota, Chery та АвтоВАЗ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас