Західні нафтові компанії зіткнуться з нестачею запасів нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Західні нафтові компанії зіткнуться з нестачею запасів нафти і газу

Енергетика
684
Деякі західні нафтові компанії, серед яких і Chevron Corp., можуть стати нездатними до підвищення рівня видобутку нафти та газу, оскільки уряди деяких країн відтісняють їх від найбільших і найпривабливіших родовищ світу. Про це повідомляє Wall Street Journal.
Проблема полягає в тому, що вже через 2 роки нафтові компанії США зіткнуться із серйозною нестачею в поставках сировини через те, що колишні родовища виснажуються, а інвестиції в нові джерела сировини, на тлі нинішнього зниження цін на нафту скорочуються, вважає голова відділу досліджень Barclays Capital Пол Хорснелл .
П'ять найбільших західних компаній торік зробили на 3,2% менше нафти і природного газу в порівнянні з рівнем їхнього виробництва в 2002 році і це після багатомільярдних інвестицій у галузь і розширення розвіданих запасів.
На думку голови латиноамериканського підрозділу Chevron Алі Моширі, недержавні нафтові компанії, можливо, уже не здатні до нарощування виробництва вище поточного рівня. Моширі керує роботами з розвідування нових родовищ для Chevron в Африці і Латинській Америці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас