Долар та ієна йдуть вниз після зниження ставок центробанками і негативної статистики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар та ієна йдуть вниз після зниження ставок центробанками і негативної статистики

Валюта
2403
Долар та ієна дешевшають у четвер відносно інших провідних світових валют після зниження базових процентних ставок у США і Китаї, а також опублікування даних про скорочення американського ВВП у третьому кварталі, повідомило агентство Bloomberg.
Євро на 16:40 МСК у четвер коштував $1,3021 проти $1,2963 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку, під час нічних торгів доларові котирування опускалися до $1,3292 за євро. Курс євро до японської валюти піднявся до 16:39 МСК до 128,40 ієни проти 126,26 ієни в середу.
Вартість долара до ієни виросла до 16:40 МСК у четвер до 98,60 ієни в порівнянні з 98,03 ієни ввечері в Нью-Йорку в середу.
ВВП США в третьому кварталі знизився на 0,3% у річному вирахуванні, що є максимальним падінням з 2001 року. Аналітики прогнозували, що ВВП США в липні-вересні впаде на 0,5%. У другому кварталі зростання ВВП склало 2,8%.
Споживчі витрати в США скоротилися в третьому кварталі на 3,1% у річному вирахуванні, що стало першим зниженням з 1991 року і максимальним з 1980 року. Експерти очікували в середньому падіння цього показника на 2,4%.
Ієна поступається позиціями, тому що ринки очікують зниження базової процентної ставки Банком Японії в п'ятницю.
"Ринки почувають позитивні наслідки тих позитивних заходів, які здійснюють центральні банки. Думаю, у наступному місяці апетит до ризику різко покращиться, а долар та ієна залишаться порівняно слабкими", - заявив Алан Раскін з RBS Greenwich Capital Markets Inc.
ФРС у середу ухвалила рішення щодо зниження базової процентної ставки "овернайт" до 1% з 1,5% річних, як й очікувала більшість аналітиків. Таким чином, вартість кредитів опустилася до найнижчого рівня за чотири роки. Рішення про збереження вартості грошей було прийнято одноголосно. Дисконтна ставка також була знижена на 0,5 процентного пункту - до 1,25% річних.
"ФРС робить те, що може, з огляду на слабість американської економіки, - стверджує валютний дилер Okasan Securities Co. Цусому Сома. - Таким чином, фокус зміщається на різницю між процентними ставками в різних країнах, і це потягне курс долара вниз".
Банк Японії, з огляду на погіршення економічної кон'юнктури і різке зростання курсу ієни, слідом за центральними банками інших країн може знизити на цьому тижні базову процентну ставку. Ринки розглядають зменшення ставки вже як вирішене питання. Відповідно до розрахунків економістів JPMorgan Chase, шанси на зниження вартості кредитів японського ЦБ із нинішніх 0,5% до 0,25% виросли до 60%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас