У США почалось зниження ВВП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США почалось зниження ВВП

Казна та Політика
1081
Валовий внутрішній продукт США в третьому кварталі 2008 року знизився на 0,3% у річному вирахуванні. Про це свідчать дані Міністерства торгівлі країни.
З огляду на те, що в другому кварталі відзначалося зростання економіки США на 2,8%, нові дані підтверджують побоювання, що рецесія в США, можливо, уже наступила.
Технічною рецесією називається спад в економіці країни протягом двох кварталів підряд. У США визначенням рецесії займається спеціальне відомство - National Bureau of Economic Research. Воно аналізує дані по багатьох макроекономічних показниках і виносить своє рішення тільки через кілька місяців після її фактичного настання.
Як повідомляє Lenta.ru, результати американської економіки виявилися найгіршими із третього кварталу 2001 року, коли ВВП США скоротився відразу на 1,4%.
Нагадаємо, учора Федеральна резервна система США знизила базову ставку до 1%. У такий спосіб монетарна влада показала, що має намір і далі здешевлювати кредити, щоб допомогти фінансовій системі відновитися після кризи.
Падіння американської базової ставки вже викликало хвилю покупок на фондових ринках усього світу. Крім того, базові ставки були знижені в Китаї, Гонконгу і на Тайвані.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас