НБУ вимагає від керівників банків посилити контроль за готівковими курсами у філіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вимагає від керівників банків посилити контроль за готівковими курсами у філіях

1605
Національний банк України (НБУ) вимагає від керівників банків підсилити контроль за готівковими курсами у філіях та обмінних пунктах кредитно-фінансових установ, а також в обмінниках, які працюють на агентських угодах з банками, указується в листі НБУ (№18-311/3496-14715).
Відповідно до листа, посилення контролю необхідно, щоб уникнути формування безпідставно завищених курсів.
"Банки, уповноважені фінансові установи та пункти обміну інвалюти, які працюють на підставі агентських договорів, укладених з уповноваженими банками (...), зобов'язані куплену протягом робочого дня готівкову інвалюту продати протягом цього ж самого робочого дня", - відзначається в листі.
Як повідомлялося, НБУ постановою №319 з 13 жовтня ввів обмеження на дострокове вилучення депозитів, а також заборону на відхилення між курсом покупки і продажу готівкової іноземної валюти більш ніж на 5%.
У листі також відзначається, що банки повинні забезпечити невідкладність платежів у бюджет наприкінці жовтня.
"Зважаючи на те, що наприкінці місяця здійснюється найбільша кількість платежів у державний бюджет України, банкам 29, 30 і 31 жовтня поточного року забезпечити перерахування коштів у бюджети всіх рівнів у день надання платіжних доручень клієнтів", - відзначається в листі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас