Горбаль: Кредит МВФ і зміцнення Нацбанком гривні стабілізує курс долара в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Горбаль: Кредит МВФ і зміцнення Нацбанком гривні стабілізує курс долара в Україні

Валюта
5681
Зростання курсу долара в Україні носить ажіотажний характер і може припинитися вже в найближчі дні, вважає народний депутат від Партії регіонів, почесний президент Укргазбанку Василь Горбаль.
"Зараз зростання курсу долара носить винятково ажіотажний характер. Я сподіваюся, що воно припиниться і стабілізується вже на наступному тижні", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.
При цьому В.Горбаль підкреслив, що підставою для цього може слугувати інформація про виділення Україні кредиту Міжнародного валютного фонду (МВФ). Крім того, курс нацвалюти може підтримати Національний банк України (НБУ), заявивши про намір зміцнити гривню.
В.Горбаль відзначив, що з 3 листопада набуває чинності постанова НБУ про функціонування так званого "прямого міжбанківського ринку", що дозволить контролювати банківські процедури і відтинати спекулятивні заявки.
"Сьогодні, завтра - це найважчі дні (коливань курсу долара - ІФ)", - відзначив він.
Прогнозуючи подальший курс долара, В.Горбаль відзначив, що в Україні немає економічних підстав для перевищення позначки 6 грн/$.
Відповідаючи на запитання про можливі наслідки для економіки, якщо курс установиться на рівні 9-10 грн/$, він заявив: "Цього не буде, цього навіть не будемо обговорювати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас