717
Екзотичні гібриди Україна поки імпортує
 — Аграрний ринок
Генетичний конструктор у дії. У світі вигадали, як змінювати смак та аромат овочів і фруктів так, щоб банан, приміром, здавався полуницею, або, скажімо, жасміном. Технологія та сама, що й у модифікованої сої.    
Вчені виокремлюють потрібну ознаку і домішують її у ДНК рослини. Україна змінені продукти тільки імпортує – вдома селекція і досі йде традиційним повільним природним шляхом.  
Коментують: 
Зеновій Сич, вчений-овочівник
Василь Гонтар, вчений-садівник
За матеріалами: УБР
Поділитися новиною
Також за темою
Єврокомісія вимагає від Угорщини, Словаччини та Польщі скасувати обмеження на український експорт
Польща не скасує односторонню заборону на імпорт із України чутливих агротоварів
Набула чинності нова торгова угода з ЄС
Три зони ризику: як шахраї діють на ринку українських земель
Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує європейську модель підтримки агросектору
Мінекономіки знову розширило перелік техніки з компенсацією 15%
