716
Екзотичні гібриди Україна поки імпортує
— Аграрний ринок
Генетичний конструктор у дії. У світі вигадали, як змінювати смак та аромат овочів і фруктів так, щоб банан, приміром, здавався полуницею, або, скажімо, жасміном. Технологія та сама, що й у модифікованої сої.
Вчені виокремлюють потрібну ознаку і домішують її у ДНК рослини. Україна змінені продукти тільки імпортує – вдома селекція і досі йде традиційним повільним природним шляхом.
Коментують:
Зеновій Сич, вчений-овочівник
Василь Гонтар, вчений-садівник
За матеріалами: УБР
Поділитися новиною
Також за темою
Чотири роки ринку землі: як змінилася ціна гектара
Як війна змінила вартість сільськогосподарських земель в Україні
Скільки заробляють найбільші агрокомпанії в Україні
ЄС затвердить квоти на експорт української агропродукції у вересні — обсяги
Скільки можна заробити на інвестиціях у землю — відповідь експерта
Аграрії намолотили 24,8 млн тонн: 12,8% менше, ніж на цю дату торік