Бюджет Києва перетворюють на зарплатну касу для бізнесменів? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Києва перетворюють на зарплатну касу для бізнесменів?

Казна та Політика
1849
Мер Києва Черновецький не має права підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги, оскільки це приносить користь не місту, а невеликій групі бізнесменів. Так депутат Київради, один з лідерів Блоку Кличка Дмитро Андрієвський прокоментував висновки робочої групи, що рекомендує "привести тарифи до економічно обґрунтованого рівня". На думку Дмитра Андрієвського, у пересічного киянина може виникнути питання - чому, наприклад, компанія "Київгаз" купує машину Lexus LX 570 за ціною понад 700 000 гривень, а потім просить у міста гроші на покриття збитків від господарської діяльності.
"Влада діє з безмежним цинізмом, - стверджує Дмитро Андрієвський. - Кишенькова робоча група напрацювала необхідні висновки. Кишенькова Київрада проголосує. І гроші пересічних киян ляжуть у чиюсь кишеню. При цьому ніхто навіть не думає про якісь аргументи або пояснення - чому жителі столиці повинні платити більше".
За словами Дмитра Андрієвського, крім необхідності підвищити тарифи, так звана робоча група напрацювала ще кілька дивних рішень. Зокрема, компанії, які входять в "Київенергохолдинг", будуть одержувати компенсацію за тарифи щомісяця і без згоди депутатів. "Фактично бюджет Києва перетвориться для бізнесменів у зарплатну касу. Минув місяць, забрал гроші, можна гуляти далі", - підсумував Дмитро Андрієвський.
Раніше Леонід Черновецький і підлегла йому більшість у Київраді підняли ціни на хліб і дозволили підвищити ціни на проїзд у комунальному транспорті.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас