НБУ: Обмеження з дострокової видачі депозитів можуть бути зняті після закінчення світової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Обмеження з дострокової видачі депозитів можуть бути зняті після закінчення світової кризи

Кредит&Депозит
1935
Обмеження на дострокове розірвання щодо депозитних договорів можуть бути зняті тільки тоді, коли закінчиться фінансова криза у США, в Європі і, відповідно, в Україні.
Про це в ефірі "Першого ділового каналу" заявив заступник голови Нацбанку Олександр Савченко. На його переконання, це цілком можливо вже в поточному році, "оскільки ми чекаємо на закінчення фінансової кризи в США в наступному місяці і, можливо, стабілізація досить швидко відбудеться до України".
Савченко додав, що фінансовій стабілізації також посприяє кредит МВФ. "Тоді у нас взагалі всі позиції будуть закриті. Не тільки щодо боргів уряду, але і щодо боргів державних корпорацій. Таких як "Нафтогаз", "Укрзалізниця". До речі, вони і самі обслуговують ці кредити, поки що без проблем. І також щодо комерційного сектору, щодо банківського сектору. Тобто, у нас буде достатньо золотовалютних резервів, щоб розрахуватися зі всіх поточних зобов'язань України державного сектору, приватного сектору. На цей і наступний рік", - сказав заступник голови Нацбанку.
Відповідаючи на запитання, що робити підприємцеві, якому потрібні гроші для розвитку бізнесу, "заморожені" на депозитному рахунку, Савченко сказав: "А навіщо ж тоді підприємець укладав договір на терміновий депозит? Потрібно також входити у становище банку... Можна звернутися до іншого банку або в цей самий банк і отримати кредит під заставу депозиту. Це також вихід із ситуації".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас