Експерти: Фондовий ринок подав ознаки життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Фондовий ринок подав ознаки життя

Фондовий ринок
1751
У вівторок майже всі основні фондові ринки несподівано продемонстрували позитивну динаміку в очікуванні зниження процентних ставок Федеральною резервною системою США і Центробанком Японії з метою підтримки своїх економік, що слабшають. У результаті український індекс ПФТС додав 2,7%, незважаючи на істотне відставання від інших світових індексів. Про це повідомили експерти компанії Foyil Securities.
За їхніми словами, індекс Dow Jones виріс на цілих 10,9%, що є рекордним зростанням цього показника за досить довгий період, у той час як азіатські і європейські індекси рухалися аналогічно. Загальний обсяг торгів на українській біржі склав 9,5 млн. гривень, половина з яких надійшла від технічних операцій.
"Протягом сесії учасники ринку здійснили 68 угод з акціями 27 компаній. У вівторок також спостерігалося зростання серед "блакитних фішок", лідерами яких став Авдієвський коксохімічний завод (+20%) і "Укрнафта" (+17%). Сьогодні більшість азіатських та європейських ринків продовжують рух по висхідній, перебуваючи під впливом оптимізму, що спостерігався на Уолл-стріт. На тлі цих позитивних настроїв сьогодні ми очікуємо переваги "биків" на українському фондовому ринку", - відзначають експерти.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас