Ющенко: Для проведення Євро-2012 Україні необхідно 7 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Для проведення Євро-2012 Україні необхідно 7 млрд дол.

Казна та Політика
591
Для проведення фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012 Україні необхідно 7 млрд дол.
Про це Президент України Віктор Ющенко заявив на IX форумі "Україна-Польща" в Донецьку, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це великий тест як для влади, так і для міст, які приймають фінальну частину Євро-2012. Але разом з тим, я не можу сказати, що нас задовольняє стан візового режиму (з Польщею), порядок малого прикордонного руху, ця процедура потребує серйозної ревізії . Я відчуваю, скільки влади потрібно зробити в цьому напрямі, ми працюємо над цим, розуміємо, яка відповідальність на двох сторонах", - сказав глава держави.
2 жовтня ц.р. Ющенко заявив, що Україна забезпечить гідне проведення фіналу Євро-2012. При цьому він зазначив, що проведення цього чемпіонату в Україні вимагає колосальних інвестицій у розмірі 25 млрд дол. і є унікальним шансом України в плані євроінтеграції.
Раніше віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань Іван Васюник повідомив, що з бюджетів всіх рівнів упродовж наступних чотирьох років на підготовку до Євро-2012 буде виділено 53 млрд грн. Крім того, очікується залучення 100 млрд грн приватних інвестицій.
Як повідомлялося, для проведення в Україні Євро-2012 до червня 2010 р. повинні бути побудовані всі стадіони і до грудня 2011 р. - аеропорти і готелі.
За словами міністра транспорту і зв'язку України Йосипа Вінського, тільки на модернізацію аеропортів цього року передбачено 1 млрд 300 млн грн.
Також, сьогодні заступник міністра регіонального розвитку і будівництва В"ячеслав Негода повідомив, що до 2012 р. Мінрегіонбуд планує забезпечити достатню кількість паркінгів в тих містах України, які прийматимуть Євро-2012. За його словами, на сьогоднішній день в Україні є бізнес-структури, які готові вкладати кошти в будівництво нових паркінгів.
Нагадаємо, чемпіонат Європи з футболу 2012 р. пройде в Україні і в Польщі. Стартовий матч відбудеться у Варшаві, а фінал планується провести в Києві на НСК "Олімпійський". В Україні матчі континентальної першості пройдуть у Києві, Донецьку, Дніпропетровську і Львові. Харків і Одеса визначені як резервні варіанти.
26 вересня Виконавчий комітет УЄФА залишив в силі рішення про проведення футбольного чемпіонату Євро-2012 в Україні і Польщі. В той же час, в УЄФА зазначили, що Україна і Польща повинні продовжувати докладати необхідних зусиль, щоб провести чемпіонат Європи в 2012 р., адже будь-яке розслаблення може поставити під сумнів організацію турніру в цих країнах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас