Писаренко: Сподіваюсь, що Нацбанк не заробляє на вибори НУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Писаренко: Сподіваюсь, що Нацбанк не заробляє на вибори НУ

Валюта
2695
Ситуація з курсом долара в країні склалася з вини Нацбанку, що втратив 2-3 дні, коли повинен був здійснювати уливання на ринок необхідної валюти, щоб підтримати стабільність гривні. Так народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко прокоментував думку деяких українських політологів, що ситуація з курсом долара - це наміри заробити на вибори.
За його словами, якщо виходити з їхньої думки, що на коливаннях курсу долара наживаються для забезпечення фінансування виборів, то "виходить, що Нацбанк, що сьогодні повністю під контролем Президента Ющенка і відсторонений від всіх гілок влади, збирає гроші для виборчої кампанії "Нашої України".
"Але я б сказав, що це для НБ виглядало б як святкові танці на похоронах, тому що якщо Національний банк сьогодні буде займатися не порятунком національної валюти і фінансової та банківської систем, а зароблянням (не важливо на що, на які цілі), то, звичайно, це було б надто цинічно навіть для цього органу. Тому мені хочеться вірити, що Нацбанк сьогодні заробляє для країни, а так як ніяких виборів не буде, то все, що він заробить для країни, буде витрачено на підтримку фінансової стабільності банківської системи", - відзначив В.Писаренко.
Говорячи про те, що ситуація з курсом здається нездоровою, політик відзначив, що "схильний все-таки дотримуватися тієї точки зору, що Нацбанк уже зробив помилку, через яку це відбувається: він втратив 2-3 дні, коли повинен був здійснювати уливання на ринок необхідної валюти, щоб підтримати стабільність гривні".
"Зараз Нацбанк фактично розплачується за те, що на якомусь етапі він зробив помилку. І знову ж мої надії на те, що та фінансова допомога, яку Україна одержала від МВФ, буде використана Національним банком з великим ККД для стабілізації курсу гривні і для порятунку всієї фінансової системи", - резюмував співрозмовник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас