ЄБРР чекає збитків через кризу вперше за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР чекає збитків через кризу вперше за 10 років

Казна та Політика
375
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готується до одержання збитків за 2008 рік, вперше за 10 років. Банк сповістив про це після зниження вартості інвестицій банку в Центральній і Східній Європі (ЦСЄ).
Про це пише сьогоднішня Financial Times.
"ЄБРР постраждає... У якому ступені, ще поки не до кінця зрозуміло... Однак ми бачимо серйозне зниження вартості акцій компаній, які торгуються на біржах і в які ми інвестували", - заявив Томас Міроу, президент банку, в інтерв'ю газеті.
"Я не можу назвіати точний розмір збитку, але ми, безсумнівно, постраждаємо", - сказав він.
Ця інформація з'явилася через день після того, як ринки країн ЦСЄ знову піддалися падінню. Російський ринок втратив 14% перед припиненням торгів, польський - упав на 4 %. Трейдери не бачать перспектив стабілізації в регіоні до її настання на світових ринках.
Результати ЄБРР, які належить урядам 60 країн, будуть відображати різкий спад на фондових ринках регіону. Індекс MSCI Eastern Europe ве втратив цього року 69,7% у доларовому вираженні.
Міоу пообіцяв, що плани щодо інвестицій в 5,95 млрд. євро будуть виконані. Останній раз ЄБРР зазнавав збитків в 1998 році через кризу в Росії. Тоді вони склали 61,2 млн. євро
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас